DOLAR34,0806% 0.1
EURO37,6788% 0.09
STERLIN44,5867% 0.07
FRANG40,1697% 0.12
ALTIN2.741,56% -0,07
BITCOIN56.548,002.553

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ’NDE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ BAŞLADI

Yayınlanma Tarihi : Google News
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ’NDE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ BAŞLADI

Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Bitlis Sağlık Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi açılış programı ile başladı. Bitlis Eren Üniversitesi Rahva yerleşkesindeki merkezi konferans salonunda başlayan ve 2 gün sürecek olan kongreye yurtiçinden ve yurt dışından 172 bildiri sunulacak. Kongreye Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Ekici, Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, Rektör Yardımcıları, Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, İl Genel Meclis Başkanı Ali Akın, öğretim üyeleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldılar. Kongrenin açılışında konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, kongrenin önemine değinerek, üniversite bünyesinde tıp fakültesi kurulması çabalarının devam ettiğini bildirdi.

Elmastaş yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, sağlık bilimlerinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Dolayısıyla Sağlık, bireylerin ve toplumların refah seviyesini belirleyen en kritik faktörlerden biridir. Bu nedenle, sağlık alanındaki bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, yeni araştırmaların ve projelerin geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. İşte bu kongre, bu amaçlara hizmet edecek, değerli bilim insanlarının bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları, sağlık alanında yenilikçi yaklaşımların tartışılacağı bir platform olacaktır. Bitlis Eren Üniversitesi olarak, Turizm ve Sağlık başta olmak üzere eğitim ve araştırma faaliyetlerimizi en yüksek düzeyde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sağlık Bilimleri alanında bu hedeflerimizi gerçekleştirmek adına önemli adımlar atıyoruz.

Bu bağlamda, üniversitemiz bünyesinde (SBF ve SHMYO) bir Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesinin açılması en önemli hedeflerimizden biridir. Tıp Fakültesi, sadece Bitlis Eren Üniversitesi’ne değil, aynı zamanda bölgedeki sağlık hizmetlerine de önemli katkılar sağlayacaktır. Bu hedefe ulaşmak için gerekli alt yapı çalışmalarımız devam ediyor.  Hastane projesi hazır, morfoloji binası da Fakülte ismi alınırsa en kısa sürede yapılacaktır. Biz bunu önemsiyoruz. Bunun için bir an önce tıp fakültesinin kurulmasını istiyoruz. Bununla ilgili başvurularımızı yaptık. Geçen hafta YÖK Başkanımızı ve 25 Üniversite rektörümüz buradaydı. Onlarla bu konuyu görüştük. İl Sağlık Müdürümüzle istişarelerimizi yaptık. Bitlis için tıp fakültesinin olmaması için bir sebep yok. Dolayısıyla biz bu çalışmalarımızı en kısa sürede üniversitemize tıp fakültesini kazandıracağız.”

Açılışta konuşan BEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Öntürk Akyüz, ilgili tüm paydaşların davet edildiği kongrede yurt içi ve yurt dışından kamu ve özel sektör uygulayıcılarını karşılıklı olarak beceri ve deneyimlerini paylaşacağı bir ortam oluşturmasının amaçlandığı kongrede yurt içi ve yurt dışından katılan konuşmacıların 172 sunum gerçekleştireceğini söyledi.

Bitlis Sağlık Müdürü Mustafa Ekici ise, “Bugün sağlık alanında yapılan reformlarla ilgili vatandaşlarımız sağlıkla ilgili her türlü hizmeti almaktadır. Kadim şehir Bitlis’imizde de sağlık alanında önemli adımlar attık. Türkiye’nin en büyük sağlık bağışını alarak ilimizde çalışmalara başladık. Bunun duyurusunu yapmaktan onur duyuyorum. Eren ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bitlis’in sağlık altyapısını güçlendirecek olan Bitlis Eren Devlet Hastanesi 58 yoğun bakım, 25 palyatif olmak üzere toplam 383 yataklı olacaktır. İhtiyaç halinde 517 yatak kapasitesine çıkarılacak. Bu hastane bölge koşullarına uygun ve modern bir yapı olacaktır. Bu yapılan bağış ile Bitlis’in 25-30 yıllık sağlık planlaması gerçekleştirilmiştir. Yapılacak hastane 3. basamak eğitim araştırma hastanesi standartlarına uygun olacak, hastaneyle birlikte 10 bin metrekare kapalı alanda lojman da yapılacaktır. Bu proje ile ilimizde tıp fakültesinin temellerini atmış olacağız” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Ayşe Dilek Kireşçi’nin yaptığı oturumda, Prof. Dr. Leman Şenturan ‘Hemşireliğin dünü bugünü’, Prof. Dr. Nezih Müftügil ‘Sürdürülebilir Gıda ve Beslenmenin Geleneği’ ve Doç. Dr. Esra Demir Öztürk ‘Sağlıklı Nesiller İçin Güçlü Aile Etkileşimi’ konularında sunumlar gerçekleştirildi. Kongre çeşitli salonlarda düzenlenecek oturumların ardından son gün merkezi konferans salonunda gerçekleştirilecek olan final oturumu ile sona erecek. VAHİT OLCAY

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.