Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Karaömeroğlu, “Kurum Müdürlerimizle birlikte olgunlaştırılmış olan Bitlis’te Özelim Projesi, bu güzel çocuklarımıza çeşitli spor branşları, sanatsal faaliyetler ve sosyal etkinliklerle beraber olmak üzere imkanlar sağlamaktadır. Ayrıca özel gereksinimli bireyler ve ailelerine bedensel, zihinsel, psikolojik ve sağlık ile ilgili çeşitli danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Amacımız, onlara spor ve sanat kültürünü aşılamak, bedensel ve akademik açıdan daha iyi duruma getirmek ve bu tür etkinliklerle ilgili oluşan önyargıları kaldırmaktır” dedi.
Vali Karaömeroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve çözüm yolları bulmak amacıyla 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Otizm, beynin yapısını veya işleyişini etkileyen bir sürecin sonucu olarak ortaya çıkar ve çocukların sosyal ilişkilerde zorluk yaşaması, iletişim becerilerinde gelişimsel sorunlar göstermesi ve takıntılı davranışlar sergilemesi ile tanımlanır. Otizm, yaşamın erken dönemlerinde belirgin hale gelir ve sosyal ilişkilerde, iletişimde, davranış kalıplarında ve bilişsel gelişimde gecikmelere neden olur. Bu nedenle, toplumsal duyarlılık ve destek, otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak için hayati önem taşır. Özellikle otizmli çocukların ayrımcılığa maruz kalmaması ve toplumda desteklenmesi gerekmektedir. Erken teşhis ve özel eğitimle otizmli çocukların toplumsal hayata kazandırılması sağlanabilir. Her geçen yıl daha sık görülen otizm, neredeyse her 68 çocuktan birinde ortaya çıkmaktadır. Otizmli bireylerin topluma entegrasyonunu sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu çabalar, otistik çocukların sosyal yaşama katılımlarını ve kendi ihtiyaçlarını bağımsız bir şekilde karşılayabilmelerini desteklemektedir.”
Karaömeroğlu, “Bu sebeple kıymetli eşim Filiz Karaömeroğlu tarafından hazırlanmış, Kurum Müdürlerimizle birlikte olgunlaştırılmış olan Bitlis’te Özelim Projesi, bu güzel çocuklarımıza çeşitli spor branşları, sanatsal faaliyetler ve sosyal etkinliklerle beraber olmak üzere imkanlar sağlamaktadır. Ayrıca özel gereksinimli bireyler ve ailelerine bedensel, zihinsel, psikolojik ve sağlık ile ilgili çeşitli danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Amacımız, onlara spor ve sanat kültürünü aşılamak, bedensel ve akademik açıdan daha iyi duruma getirmek ve bu tür etkinliklerle ilgili oluşan önyargıları kaldırmaktır. Bunun yanı sıra, etkinlikler aracılığıyla sosyal hayata adapte olma seviyelerini artırmak ve projeye dahil olan herkesin bu güzel çocuklarımızın başarabileceklerine inanmalarını sağlamaktır. Bu duygu ve düşünceler ile Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, otizm konusundaki toplumsal farkındalığın artmasını ve otizmli bireylere, ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” Açıklamasında bulundu. GÖNÜL OLCAY